Acasa

Razvan Stefaniu

cel pe care-l regasim acum cu numele de Fidas a debutat in 1993 ca solist participand la diverse festivaluri nationale de unde este cooptat de Casa de Cultura a Ministerului de Interne.

Incepe sa-si desfasoare activitatea ca profesionist urcand pe scena in spectacole si facand turnee alaturi de artisti ca:
Madalina Manole ,Maria Dragomiroiu ,Anca Turcasiu,
Dem Radulescu,Gabriel Dorobantu,Adrian Enache.

In anul 1997 odata cu tendintele dezvoltarii show-biz-ului in Romania se alatura altor tineri cu initiativa si devine asociat la ” K1 Productions”,unde incepe si desfasoara activitatea de productie muzicala si management pt diversi artisti.

Ca si compozitor /textier colaboreaza cu foarte multi artisti ,lansand pe piata zeci de melodii mare parte dintre acestea devenind hit-uri ale momentului.
Doua din melodiile sale ca si compozitie/text sunt declarate cele mai difuzate in anul respectiv “Vreau un pupic” – Exotic si “Mi-e frica sa dorm singurica” – Lavinia.
Obtine Premiul 1 Mamaia 2004 la sectiunea slagare cu piesa ”Vreau sarutarea ta”  interpretata de Andra
si Premiul TVR la festivalul national al cantecului de dragoste cu piesa “Oare” interpretata de Marcel Pavel.

Vocea,muzica sau textele sale pot fi auzite si in multe spoturi publicitare, imnuri a unor posturi de radio,emisiuni tv,partide politice sau cluburi sportive dintre care amintim:
-imn Teleurobingo show, imn bucuresti, imn radio brasov ,imn echipa fotbal dinamo, campanie publicitara spoturi/melodie big star, imn festival callatis, campanie publicitara spoturi/melodie Speed taxi.

Proiectul Fidas

In vara anului 2013 petrece o vacanta in Grecia si are ocazia sa cunoasca cativa artisti de renume iar dupa cateva seri petrecute alaturi de ei si muzica lor
se indragosteste definitiv si irevocabil de tot ceea ce inseamna cultura si muzica greceasca.

Fiind o fire curajoasa ,inevitabil urmeaza intrebarea DE CE NU? si incet, incet incepe sa ia in serios noua pasiune recent descoperita.
Astfel ia nastere proiectul Fidas din care mai fac parte : Theo – clape, Capriel – buzuki, Ghassan – percutie, Nicholas – vioara si bineinteles echipa de productie ce se ocupa de
sunet, imagine, management si impresariat.

“Cu acest proiect imi doresc sa fac mai cunoscuta aceasta muzica in Romania
admirand faptul ca, inca isi pastreaza amprenta etnica chiar si in forma moderna spre care a evoluat muzica peste tot in ultimii ani”

“Romanii poate stiu o mare parte din repertoriul muzicii grecesti ritmate pe care o asculta si o danseaza la petreceri ceea ce nu e rau, insa culmea, eu m-am indragostit de partea lirica si romantica ce are o puternica incarcatura emotionala”

“Chiar daca recunoastem sau nu, suntem un popor balcanic si asta ne face sa rezonam pozitiv la aceste ritmuri si linii melodice cu o personalitate aparte”

 

Echipa de productie:

Management – Radu Fornea
Booking – Andreea Fornea
Studio muzical – Daniel Alexandrescu
Imagine – Iulian Monea
Administrator site – Adrian Anca
Producator – Razvan Stefaniu